Master Road to IPO (MRI)


MASTER ROAD2IPO (Exclusive class)

Kelas akan berlangsung selama 3 hari. Kelas ini anda belajar design sendiri company untuk ke Pasaran saham.

Kita nak tahu bagaimana Dell boleh berkembang dengan Dana syarikat 68Billion,bagaimana Air asia boleh untung dari leasing pesawat pada syarikat-syarikat lain dan macamana Jack Ma guna FRM bersama softbank dalam menjayakan Ali baba.

Ali Baba buat bisness online,guna server dan client yang sama menjadi sebuat syarikat yang kaya selepas SELEPAS IPO.

Matlamat Program

 1. Usahawan sedia ada tahu rahsia kekayaan terletak pada networth yang bertambah bila saham syarikat semakin besar.
 2. Usahawan tidak bergantung lagi pada pinjaman bank semata-mata dan dapat berdiri sendiri dalam mencari dana.Sangat penting Skill memberi saham ini.
 3. Tidak lagi bergantung pada geran-geran kerajaan.
 4. Tidak mahu syarikat sedia ada ditutup atau dijual.
 5. Perlu ada Succession Planning supaya syarikat ada pewaris.24% Perniagaan di UK bermasalah Succession planning.DiMalaysia pula hampir 70%!
 6. Terus belajar rahsia sebenar Tan Sri Tony Fernandes melahirkan usahawan taikun sebagaimana Tan Syed Mokhtar dan Jack Ma.
 7. Founder mempunyai profesional team dalam menguruskan perniagaan.
 8. Founder tahu tentang pentingnya membuat financial controller melalui OPEX,CAPEX.
 9. Pentingnya Firewall Strategy dalam melindungi pemegang saham dan perniagaan.
 10. Meningkatkan ekuiti bumiputera ke paras 30% melalui kesedaran diri sendiri seterusnya bersemangat tanpa paksaan untuk menyenaraikan sendiri syarikat di Pasaran Saham Bursa Malaysia atau di Lain-lain tempat seperti di DowJones atau Jakarta Stocks Exchange.
 11. Program 3 hari (Master Road2IPO) bersama penceramah Norizam Bin Tukiman Bin berkelulusan dalam bidang pelaburan dari Universiti Teknologi Mara dan pernah berkhidmat di Citibank Berhad selama 2 tahun sejurus tamat pengajian.Dari tahun 2003 sehingga 2018 masih memegang Dealer Representative License dari Suruhanjaya Sekuriti Malaysia dan mempunyai lebih 7000 client seluruh Malaysia dan Asia.Merupakan Remisier Melayu Terbaik pada pada tahun 2015- 2016 dan mempunyai latar belakang pernah perniagaan dan juga pelaburan.

  Melabur seawal umur 19tahun dan mempunyai syarikat sendiri seawal umur 23tahun.Jatuh bangun perniagaan membawa kepada pentingnya formula Capital Mechanism dengan berguru terus dengan pakar IPO Asia iaitu Dr Wong Jeh Syen.

  Pengelaman lebih 15 tahun menyebabkan sering ditemuramah oleh TV dan Media bagi pendapat tentang saham dan ekonomi semasa.Dijemput oleh Bursa Malaysia bagi menyampai topik Road to IPO sempena Syariah Investing pada 2017.

  Merupakan orang penting dalam menganjurkan Ekspo Pelaburan dan Pasaran Saham Malaysia (MISEE 2013,MISEE 2015) Merupakan Executive Director Unclezam Holding Berhad yang fokus pada industri Makanan dan Minuman Halal dan Juga UZ Hotel Berhad yang fokus pada boutique dan capsule airport hotel.Pengalaman set up syarikat berhad, mengembangkan business dan design sendiri syarikat ke ke IPO adalah satu kelebihan yang perlu dikongsikan kepada lebih ramai usahawan.

  Pertanyaan lanjut kelas hubungi Pn Nor 016-3792769

  #MasterROAD2IPO
  #disokong oleh Dewan Perniagaan Iskandar Malaysia dan Persatuan Pelabur Strategik Melayu Malaysia(PPSMM)
Daftar Kelas